top of page
IMG_2650.JPG

Min berättelse...

Det hela började med att jag ville sätt ord på min egen livsresa och jag gjorde smycken som var enkla att bära varje dag, som en påminnelse om det som var viktigt och det som gjort skillnad för mig. Med tiden fick jag förfrågningar av vänner och bekanta som också hade ett behov av dessa dagliga påminnelser i form av smycken, där växte det fram en dröm att kunna vidareutveckla detta till något större.


Silversmidet har varit en del av mitt liv i snart 30 år, först som en hobby där jag just gjorde smycken till mig själv och som gåvor. När jag sen slutade mitt jobb inne i stan fick jag möjligheten att ägna mig på heltid åt att göra smycken och utveckla mina idéer till ett företag. 


Jag har sen dess fått förmånen att skissa fram och förverkliga så många drömmar, resor och livsmål i form av armband, ringar och halsband, där händelser och upplevelser vävts in i smyckena. Det brukar börja med en idé eller en önskan från bäraren att få något unikt med en viss innebörd och tillsammans så skissar vi, byter tankar och idéer tills en smycke växer fram och jag börjar producera i verkstan. I bland sker denna process fort och i bland behöver skisser och idéer vändas och vridas på tills det blir helt rätt. Alla smycken görs för hand i återvunnet silver från industrin. Alla stenar och mineraler har jag noga valt ut för att de ska matcha och stötta bäraren på bästa sätt. 


Jag älskar stories, citat och ord, jag samlar på dessa. Just det att få berätta något med ett smycke är det som gör att jag älskar det jag gör, jag brukar säga att mina smycken är framförallt för bäraren och inte betraktaren. Det gör att smycken är noga utvalda, kan bäras varje dag och att innebörden kan förändras över tid. Varje smycke har sin story precis som sin bärare och speglar det unika och personliga hos varje bärare.

Suzanne 

bottom of page